Category Archives: Uncategorized

Samenwerking WDSR en de werkgroep Kriegsmarine

Geachte lezers, de MFP 920 DM publicatie is mede tot stand gekomen dankzij de nimmer aflatende en steeds opbouwende kritische blik van de Werkgroep Kriegsmarine.

Deze werkgroep ijvert om de geschiedenis betreffende de “Duitse geschiedenis in de de 2e WO” voor een groot publiek levendig te houden.

De leden van de werkgroep hebben allen een eigen specialisme, zoals de journaals (Kriegstagebücher of KTB’s) van Kriegsmarine-eenheden die in Nederlandse wateren opereerden, of de S-Boote.

De informatie die zij verzamelen wordt gebruikt voor onze publicaties maar men publiceert ook in hun eigen tijdschrift of in hun eigen boeken.

Inmiddels geniet de Werkgroep enige bekendheid en dit mag best ook belicht worden.

Als Wrakduikstichting duiken wij regelmatig op nog onbekende wrakken van Duitse oorlogsschepen onder de Nederlandse kust.

Samen met de Werkgroep Kriegsmarine proberen wij dan uit te zoeken om welk schip het gaat en hoe het op die plaats terecht is gekomen.

Leden van de Werkgroep Kriegsmarine, dank voor jullie inzet om deze publicatie weer mogelijk te maken!

Nieuwe WDSR publicatie MFP 920 DM

27 mei 2013

Wie een kuil graaft voor een ander……

Dit jaar wordt een bijzonder jaar voor het Duitse landingsvaartuig de “MFP 920 DM” gelegen in het Veerse meer.

Het vaartuig ligt er bijna 70 jaar en het plan is dat het dit jaar wordt geruimd.

Het 10 jarig bestaan van “Wrak Duik Stichting de Roompot”, de intense relatie met dit wrak, en de wil om alle verzamelde informatie op een gestructureerde manier te delen heeft ons doen besluiten speciaal over dit wrak een publicatie uit te brengen.

Deze publicatie beschrijft onder andere;

De verschillende typen Duitse landingsvaartuigen, het doel van deze vaartuigen en de specifieke informatie over het exemplaar op de bodem van het Veerse meer.

Verder kunt u lezen hoe het vaartuig uiteindelijk gezonken is en hoe de WDSR het wrak heeft kunnen identificeren.

Als laatste blikken we terug naar het recente verleden en kijken wij ook naar de nabije toekomst van het wrak en het standpunt van de WDSR hierin.

Kortom een hoop informatie die zeker de moeite waard is van het lezen

Wij wensen de lezers veel leesplezier toe in dit bewogen MFP 920 DM jaar!

U kunt de publicatie direct hier downloaden:  Publicatie MFP 920 DM of op de publicatiepagina naast de andere publicaties vinden.

Update zoektocht naar de Walcheren

De Marine is op maandag 3 december gestart met een nieuw onderzoek naar de zinkplek van de Walcheren.

In een intensieve samenwerking tussen RWS, RCE, STIBOZ en de WDSR wordt middels nieuw gevonden archiefgegevens gezocht naar de Walcheren.

Meer te lezen bij omroep zeeland: LINK

Nieuws rondom MFP 920DM in Veerse meer update november 2012

28 november 2012

De WDSR heeft kennis genomen van het besluit van de rijksdienst om het wrak de MFP 920DM in het Veerse meer te ruimen. Onderstaande kranten artikelen en nieuwsberichten geven een overzicht van de media aandacht rondom deze voorgenomen ruiming.

Interview Fred groen omroep zeeland: [bron omroep zeeland]

interview RWS tijdens inspectie MFP920DM 28 november 2012
[bron omroep zeeland]

[bron PZC]

[bron PZC]

Zoektocht naar Tanja Groen

De vermissingszaak van Tanja Groen (geen familie van bestuurslid WDSR Fred Groen)  is een van de grootste mysteries van Nederland.

De WDSR heeft op 17 september in Maastricht duikonderzoek gedaan.

19 jaar geleden fietst de 18 jarige Tanja alleen van Maastricht naar haar studentenkamer in Gronsveld. Maar ze komt nooit in Gronsveld aan en verdwijnt spoorloos. Ook haar fiets is nooit gevonden. Tot afgelopen augustus. Althans zo leek het…

Bekijk de reportage van Eenvandaag:

sitestat