Wie zijn wij

WDSR

Wrak Duik Stichting “de Roompot” is een stichting bestaand uit een duikteam van 12 actieve duikers en enkele niet duikende donateurs, allen duikend met een NAS1 opleiding (Nautical Archaeology Society) of in opleiding en eventueel aangevuld met technische duikopleidingen om ook de dieper liggende wrakken veilig te kunnen onderzoeken.

 

Doelstelling:

De WDSR is een stichting met als doel om zoveel mogelijk informatie over wrakken in de Zeeuwse Delta beschikbaar te stellen voor het publiek en waar mogelijk ook de historische context. Hiermee hopen we bij het grote publiek meer belangstelling te kweken voor de Nederlandse maritieme geschiedenis.
WDSR beschikt hiervoor over het onderzoekschip “Karin Rose”, een gespecialiseerd duikteam en alle moderne apparatuur en middelen.
Alle door ons nieuw- of her-ondekte wrakken worden direct gemeld aan RCE (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed), vóórdat er verder onderzoek op wordt gedaan. Daarnaast “monitoren” we bestaande archeologische sites.
 
Meer informatie:
Kijk gerust rond op onze website , bezoek het onderzoeksarchief voor onderzoeksrapportages of de medialibrary om een beeld te krijgen van het werk de wrakduikstichting!